SSL certifikat – hvorfor dog det?

Gennem de sidste par år er et SSL certifikat blevet skreget op til et krav, hvis du vil have succes med din hjemmeside. Både som et vigtigt signal over for dine brugere men i den grad også som et vigtigt signal over for søgemaskinerne. De prioriterer nemlig hjemmesider med et SSL certifikat højere end hjemmesider uden. Det giver god mening, da det skal ses som en god service over for de besøgende. I løbet af denne artikel gennemgår vi hvorfor, du skal se at få skaffet dig et SSL certifikat i en fart, hvis du ikke allerede har et.

Hvad er et SSL certifikat?

Lad os først slå fast, hvad et SSL certifikat. Et SSL certifikat er en krypteret forbindelse mellem afsender og modtager. Driver du for eksempel en webshop er det en sikkerhed for kunden om, at der ikke er andre end dem og dig, der kan se de fortrolige informationer. Du kan se om en side har et SSL certifikat, hvis de har en grøn lås oppe i browseren ved siden af domænet. Har de ikke et SSL certifikat, vil der i nogle tilfælde stå ”ikke sikker” med rød skrift. Det er ikke et godt signal.

Flere gode grunde til at have SSL

Der er flere gode årsager til at have et SSL certifikat. Som tidligere nævnt giver det en tryghed for dine kunder. Særligt hvis du er en internetbutik. Mange kunder i dag vil ikke handle i en netbutik, hvis der ikke er SSL-certifikat. Det antal vil blot blive endnu større i fremtiden. Derfor vil du med al sandsynlighed kunne øge din konverteringsrate med et SSL certifikat.

En anden grund er hvis du arbejder med online markedsføring. Søgemaskinerne vægter hjemmesider med SSL højere i søgeresultaterne. Søgeresultaterne kan være en vigtig kilde til besøgende og kunder i din forretning. Derfor handler det om at høste de lavest hængende frugter.

Hvor køber jeg et SSL certifikat?

Der findes mange forhandlere af SSL certifikater. For mange vil det være lettest at købe certifikatet gennem sit webhotel. Så ligger det der med det samme, og du skal ikke bruge tid på at flytte diverse certifikater. Køber du dit webhotel hos en ekstern forhandler, vil det ikke være alle, der vil være i stand til at få det installeret. Det kræver nemlig, at du kender dit kontrolpanel på dit webhotel. Derfor vil langt de fleste have nemmest ved blot at købe det hos udbyderen af webhotellet. Det er dog ofte dyrere, så det skal du naturligvis have med i dine tanker.

This entry was posted in Hjemmesider og markedsføring. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *